Tegnap előtt palacsintázott Gergő a szomszédban, tegnap nekem is ezt kellett sütnöm. Elmondanám én nem igazán tudok palacsintát sütni. Mindig parázok ettől ezért ritkán van nálunk. A serpenyőm sem igazán alkalmas erre, szerintem, és palacsinta fordító helyett a nagykést használom fordításra. Ebédre szerettem volna csinálni, de a kamrában lévő 1 kg bontatlan lisztünk penészes volt így azt ki kellett dobnom, jött a szekrényben lévő Norbi liszt. Nem tudom miként kellett volna ebből a lisztből palacsintát sütnöm, de egyetlenegy sem sikerült. Az alja odaégett a teteje meg folyós maradt. A harmadik után feladtam és vacsorára ígértem meg az elmaradt ebédet. Délután elsétáltunk a pékségbe lisztet venni és vacsorára sütöttem végül kb. 20 palacsintát. Ekkor már mind sikerült sima fehér finomlisztből, cukor hozzáadása nélkül egy kis savas ásványvízzel ahogyan ezt az egyik ismerősömtől tanultam. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése