Kata kérésére leírom a torta krémjét, és még azoknak akiket érdekel. Mátéék tortája viszont majd engem érdekelne, hogy milyen lesz ha nem krémes. Bár hamarosan kiderül :-)
3 csomag tejszínízű pudingpor
8 dl tej
1 ek. liszt
3 ek. cukor
Ezeket jó sűrűre főzzük majd hűlni hagyjuk. Ha hűlt egy kicsit belekeverünk egy 330 g-os nagy 20 %-os tejfőlt és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Addig 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra (? sosem értettem mitől habos, mert én nem nevezném annak, na mindegy) keverünk és ezt követően a hideg pudingos-tejfölös krémbe keverjük. Én előtte nap elkészítettem, hogy tudjon a hűtőben állni egy napot ami által még jobban kenhetővé vált a krém. Nagyon szépen felvihető a tortalapra és ami eddig az én gondom volt, hogy bármilyen krémet is csináltam nem tudtam elég vastagra kenni a két tortalap közt. Ezzel a krémmel azonban ez sikerült.
Ilyen a mi Kis(s) oroszlánunk:
Ha teszek fel képet róla....
VálaszTörlésMost olvastam, hogy nektek sem jó ez a hét az úszásra. Így legalább nem szégyenkezem annyira. :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy jól sikerült a buli, jó sokat dolgoztatok vele.
Pussz: Szösziék
Köszi, hogy megosztottad a krém receptjét. Ígérem ki fogom próbálni, hogy mikor még nem tudom. Addig is kiteszem a tortád képét a gasztroblogba, egy linkkel, tehát ha valaki megnézi, akkor ide jut hozzátok.
VálaszTörlésNagyon aranyos oroszlánotok van, még jó, hogy nem annyit eszik, mint egy igazi, mert azt nem lehetne bírni anyagilag! :))))
pusy:kat